Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Εβδομάδα αποφάσεων


Η ΦΥΛΗ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ 20-7-2009
Όσοι μπορέσατε να ρίξετε μια βουτιά αυτό το σαββατοκύριακο είσαστε τυχεροί. Εμείς που λιώσαμε ευτυχώς είχαμε κλιματισμό και αντέξαμε. Με συνθήκες καύσωνα λοιπόν συνεχίζουμε και μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Τόσο για την ολοκλήρωση της ενίσχυσης όσο και για τα πρώτα φιλικά που θα μας δώσουν μια πρώτη εικόνα για το τι ακριβώς γίνεται στο Ζέεφελντ όλες αυτές τις ημέρες. Και κυρίως για το πώς μπορεί να αλλάξει η αγωνιστική μοίρα της νέας ΑΕΚ που οραματίζεται να φτιάξει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Η κακοκαιρία της Αυστρίας ματαίωσε τον αγώνα με τη Σλάβια Πράγας και χθες εκτός από ένα πρωινό χαλάρωμα το τεχνικό επιτελείο αντιμετώπισε τους απεσταλμένους σε έναν αγώνα που παραδοσιακά έχει μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Κορομηλά. Αύριο πρώτα ο Θεός, αν δεν χιονίσει δηλαδή, η Ένωση θα αντιμετωπίσει την Κλουζ στο πρώτο τεστ και ο προπονητής θα έχει την ευκαιρία να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα.

Γιατί καλές οι προπονήσεις και οι ασκήσεις τακτικής αλλά μόνο μέσα από αγώνες θα μπορέσουν να βγουν αυτά που ζητάει τις τελευταίες ημέρες από τους ποδοσφαιριστές του. Ακόμη και χωρίς δυο από τους βασικούς πολλά θα φανούν με αντίπαλο τους Ρουμάνους. Την ίδια στιγμή εκτός από την πορεία της προετοιμασίας ο τεχνικός της ΑΕΚ αυτή την εβδομάδα θα κληθεί να εξετάσει όλες τις παραμέτρους των τελικών κινήσεων στο μεταγραφικό παζάρι. Πολύ θα ήθελε να έχει πάρει διαφορετική τροπή το θέμα Λεονάρντο, όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την αδιάλλακτη στάση του Κομπότη συμφώνησε και ο ίδιος για τη σωστή απόφαση της διοίκησης να αποσύρει το ενδιαφέρον της και να σταματήσει αυτομάτως τις συζητήσεις με τον πρόεδρο της Λιβαδειάς.

Σε επικοινωνία του μάλιστα με τον Θανόπουλο συμφώνησε με την επιλογή του προέδρου να βάλει ένα τέλος σε αυτή την ιστορία που κούρασε τους πάντες. Βλέποντας και ένα δημοψήφισμα ιστοσελίδας με την ερώτηση αν έκανε καλά η ΑΕΚ που αποσύρθηκε τότε δεν υπάρχει αμφιβολία πως όλοι ή για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι η συντριπτική πλειοψηφία των Ενωσιτών συμφωνεί πως και πολύ ασχοληθήκαμε με τον ανεκδιήγητο πρόεδρο που όλες αυτές τις ημέρες έκανε το κομμάτι του. Κανονικά δεν θα έπρεπε να ασχοληθούμε καθόλου αλλά τέλος πάντων ας όψεται η σφοδρή επιθυμία του Μπάγεβιτς και η στάση του ποδοσφαιριστή που θέλει σαν τρελός να έρθει στην ΑΕΚ. Δεν πειράζει, θα κάνει λίγο υπομονή ακόμη, θα αντέξει και στο τέλος θα δικαιωθεί υπογράφοντας στην ομάδα που επιθυμεί.

Στο κάτω κάτω της γραφής δεν μπορεί κανένας να βάλει τον Βραζιλιάνο να υπογράψει με το ζόρι και αυτό το ξέρει καλά ο Κομπότης. Αυτές τις ημέρες οι προτάσεις πέφτουν βροχή. Από τη μια για τον αντί Λεονάρντο και από την άλλη για τον σέντερ φορ που όπως γράψαμε στο φύλλο του Σαββάτου θα πάρει η ΑΕΚ. Η απόφαση έχει παρθεί πολύ πριν πουληθεί ο Εντίνιο, καθώς ο Μπάγεβιτς θέλει πάση θυσία έναν επιθετικό ο οποίος θα μπορεί να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Ένα φορ περιοχής που θα βοηθήσει την προσπάθεια για μια ακόμη καλύτερη επιθετική λειτουργία του Δικέφαλου στο νέο πρωτάθλημα. Αυτή την στιγμή λοιπόν είναι ανοιχτά τα πιο σοβαρά μέτωπα στις μεταγραφές. Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται πανικός αλλά επειδή το περυσινό παράδειγμα του να φεύγουν βασικοί και να έρχονται οι αντικαταστάτες τους τις τελευταίες ημέρες της περιόδου είχε αντίκτυπο τόσο στην πορεία της προετοιμασίας όσο και της ομάδας μέσα στη χρονιά, καλό θα είναι να κλείσουν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Χωρίς να βιάζεται λοιπόν ο προπονητής μέχρι την Παρασκευή θα πάρει τις τελικές αποφάσεις του.

Χθες μίλησε ο Νάτσο Σκόκο και ο Αντώνης Ρίκκα. Τα όσα είπαν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θα σταθώ στα λόγια του Αργεντίνου που έρχεται με φόρα από το περυσινό εντυπωσιακό φινάλε. Δήλωσε σίγουρος ότι τη νέα χρονιά θα δώσει πολύ περισσότερα πράγματα από την περσινή υπόσχεση στον κόσμο της ΑΕΚ λέγοντάς τους ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό μέσα στο γήπεδο, προκειμένου να τους ανταποδώσει την αγάπη που δείχνουν στο πρόσωπό του. Επίσης τα όσα είπε για τον απίστευτο τελικό δείχνουν ότι αυτός ο αγώνας μπορεί τελικά να αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια και για τις επόμενες προκλήσεις. Είπε πως το κύπελλο χάθηκε λόγω μη αυτοσυγκέντρωσης και επισήμανε πως δεν θα πρέπει να επαναληφθούν τα ίδια λάθη φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου