Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Απάντησε στις υπερβολές

H αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές όχι μόνο της ΑΕΚ αλλά και όλων των ομάδων βλέπουν τις συνεντεύξεις σαν αγγαρεία. Αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι αυτές δίνονται στη διάρκεια της προετοιμασίας, στην πιο κουραστική περίοδο της χρονιάς, τότε οι ειδήσεις που περιμένουμε δεν έρχονται τις περισσότερες φορές.

Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις και μια τέτοια είναι η χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στους απεσταλμένους των εφημερίδων στο Ζέεφελντ ο Ράφικ Τζιμπούρ. Ο Γαλλοαλγερινός δεν μιλάει πολύ, μάλλον το αντίθετο θα λέγαμε. Μέχρι τώρα, ένα χρόνο που βρίσκεται στην ΑΕΚ περισσότερο έχουν μιλήσει οι άλλοι γι’ αυτόν παρά ο ίδιος.

Πολλοί μάλιστα έχουν σκιαγραφήσει τον χαρακτήρα του, άλλοι έχουν βγάλει το συμπέρασμα και με σιγουριά το έχουν παρουσιάσει στον κόσμο. Δεν θα προσπαθήσω να πείσω κανέναν ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι παρεξηγημένος. Η αλήθεια είναι ότι έχει δώσει πολλά δικαιώματα με τη συμπεριφορά του και κυρίως με τις αντιδράσεις του.

Όμως επειδή πάντα η αλήθεια είναι κάπου στη μέση οι υπερβολές που έχουν ακουστεί και κυρίως γραφτεί για τον Γαλλοαλγερινό δεν ισχύουν. Προσωπικά αυτό που μου βγάζει ο Τζιμπούρ δεν είναι σε καμία περίπτωση ένας προβληματικός χαρακτήρας, όπως θα βόλευε ίσως κάποιους που θα βιάζονταν να του βάλουν μια ταμπέλα.

Και αυτά τα γράφω όχι μόνο από τα όσα είπε αλλά και από αυτά που εισπράττω με βάση τη μέχρι τώρα παρουσία του στην Ελλάδα. Νευρικός σίγουρα είναι και αυτό βγαίνει και στο παιχνίδι, όμως αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι ότι πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί δώσει αυτό που λείπει και στα δύσκολα να πετύχει αυτό που δεν μπορούν οι άλλοι. Ευτυχώς για την ΑΕΚ δεν μπήκε στο ίδιο τσουβάλι με τον Εντίνιο. Παρά το γεγονός ότι πρωταγωνίστησε και αυτός σε δυο επεισόδια με τον προπονητή η στάση του φυσικά και ήταν διαφορετική από την ακραία συμπεριφορά του Πορτογάλου.

Τα βιώματα του κάθε ανθρώπου τον συνοδεύουν για πάντα. Και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας ακόμα κάποια γεγονότα δεν πρόκειται να διαγραφούν ποτέ. Ο Τζιμπούρ το είπε και χθες και μέσα από ένα προσωπικό βίωμα επιχείρησε να δώσει μια απάντηση σε όσους βιάστηκαν και πάλι να τον ξεγράψουν από τη νέα ΑΕΚ. Η πιο χαρακτηριστική ατάκα του: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε μία μεγάλη ομάδα και που παίζω ποδόσφαιρο. Έχω ζήσει τη δυστυχία και ξέρω πώς είναι. Δόξα τω Θεό βρίσκομαι σε μια μεγάλη ομάδα και προσπαθώ να περνάω όσο καλύτερα γίνεται με τους ανθρώπους που έχω καλή σχέση μες την ομάδα.» περιγράφει πλήρως τις σκέψεις του και τη διάθεσή του για τη νέα χρονιά. Όπως και η απάντηση που έδωσε στην ερώτηση για το αν θα περάσει στα γκολ τον Μπλάνκο: «Το σημαντικό είναι η ομάδα να κερδίζει. Αν εγώ σκοράρω περισσότερα γκολ από τον Μπλάνκο και βγούμε πέμπτοι, τότε δεν το προτιμώ χίλιες φορές. Καλύτερα να βάλει περισσότερα γκολ ο Μπλάνκο αν είναι η ομάδα να φτάσει πιο ψηλά.»

Σχετικά με τα μεταγραφικά μπορεί τα ονόματα να είναι γνωστά αλλά οι περιπτώσεις πολύ διαφορετικές. Για τον Γιούρκα η ΑΕΚ είναι πλέον εν αναμονή της απάντησης του ποδοσφαιριστή. Το γεγονός ότι είναι ελεύθερος όπως και το ότι δεν έχει στα χέρια του καλύτερη πρόταση από το εξωτερικό ενισχύει την αισιοδοξία που υπάρχει στον Δικέφαλο. Τις επόμενες ημέρες, λοιπόν, θα δοθεί και η απάντηση στην πολύ καλή πρόταση που έγινε και η οποία μπορεί να μην είναι αυτή που θα ήθελε εξ αρχής όταν έμεινε ελεύθερος, δηλαδή πάνω από ένα εκατομμύριο, είναι όμως 700 χιλιάρικα εξασφαλισμένα και άλλα 200 σε περίπτωση που πετύχει τα μπόνους που θα τεθούν σε ισχύ. Και χθες υπήρχε συγκρατημένη αισιοδοξία για την τελική έκβαση. Στο θέμα του Λεονάρντο η ατάκα του προέδρου στον προπονητή πως όλα πάνε καλά στο εν λόγω ζήτημα δείχνει πως η υπόθεση μετά τις τελευταίες εξελίξεις έχει μπει σε μια καλύτερη βάση. Χθες όπως προαναγγείλαμε έγινε το πρώτο βήμα με την επικοινωνία των δυο προέδρων, μέχρι την Παρασκευή θα γίνει και η τελική συζήτηση που θα ξεκαθαρίσει οριστικά την υπόθεση του Βραζιλιάνου.

4 σχόλια:

  1. Ο Τζιμπούρ θα είναι φέτος όλα τα λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tι θα γίνει θα τον πάρουμε τον Λεονάρντο; Ο Κομπότης συνεχίζει να λέει τα δικά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Παναθηναικός δίνει λεφτά, το ίδιο και ο γαύρος. Εμείς τι κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνο ο Μελισανίδης θα μας σώσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή