Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Η ΦΥΛΗ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ 18-7-2009





Τα λόγια να γίνουν πράξη
Σήμερα, λοιπόν, θα πάρουμε μια πρώτη γεύση από την ΑΕΚ της νέας περιόδου. Σίγουρα το πρώτο φιλικό δεν θα μας δώσει την ευκαιρία για ασφαλή συμπεράσματα, αλλά θα έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε ένα πρώτο μήνυμα της δουλειάς που γίνεται σε αυτό το ξεκίνημα.
Το γεγονός ότι ο καλύτερος παίκτης της μέχρι τώρα προετοιμασίας δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών είναι ένα πρόβλημα, αλλά επειδή πάντα είμαι της άποψης πως το μη χείρον βέλτιστο, ευτυχώς μέσα στην ατυχία αυτή δεν θα χάσει παρά μόνο έναν αγώνα και δυο προπονήσεις.
Ο Σεμπάστιαν Σάχα χθες φρόντισε ευτυχώς να αποδείξει ότι δεν είναι απλά ένας καλός επαγγελματίας αλλά και ένας παίκτης που δένεται με την ομάδα και τη φανέλα που φοράει. Τα όσα είπε για τον Ολυμπιακό και τη ρεβάνς που θέλουν να πάρουν όλοι οι κιτρινόμαυροι αγγίζουν κάθε ΑΕΚτζή.
«Φυσικά, δεν είναι μόνο το συμβόλαιο που με ενώνει με τον κόσμο. Η αγάπη και η φροντίδα που ένιωσα τον προηγούμενο χρόνο, με έχει κάνει να νιώθω ακόμα πιο έντονα και να δώσω μία υπόσχεση, πως θα δώσω τα πάντα για να κατακτήσει η ΑΕΚ αυτά που ζητά ο κόσμος.» Αυτή η ατάκα είναι πολύ πιο σημαντική και από όσα είπε για τον ΟΣΦΠ. Όπως επίσης θα μείνω σε αυτό που δήλωσε πως δεν μπορεί να αρκεί για την ΑΕΚ μια νίκη, αλλά η εκδίκηση θα έρθει με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μακάρι αυτά τα λόγια να γίνουν το απόφθεγμα της νέας ΑΕΚ που θα προσπαθήσει σε λίγο καιρό να ξεχάσει τα λάθη του παρελθόντος και να επανέλθει στη θέση που της αξίζει. Όλο αυτό το πάθος να μπορεί να βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο απ’ όλους και σε κάθε αγώνα, κάθε Κυριακή.
Πάμε παρακάτω. Μπορεί ούτε και χθες να είπε το «Ναι» και να προσπάθησε να αλλάξει το έργο βάζοντας άλλη ομάδα στο παιχνίδι όλες όμως οι πληροφορίες συνέτειναν ότι έστω και έτσι θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του ποδοσφαιριστή που τόσο πολύ θέλει ο προπονητής. Αυτά και τέρμα με τον Κομπότη δεν θα ασχοληθούμε άλλο. Αν πραγματικά θέλει να χαλάσει τη μεταγραφή, μόνο αυτός θα βγει χαμένος και αυτό το ξέρει πάρα πολύ καλά. Τα όσα έλεγε για την προκαταβολή είναι άλλο ένα παιχνίδι εντυπώσεων και δήθεν πίεσης… Πάντως ο Μπάγεβιτς έχει σταντ μπάι τον Μπουρζάνοβιτς. Ο άσος του Ερυθρού Αστέρα αρέσει πολύ στον προπονητή και του έχει στείλει μήνυμα να περιμένει τις εξελίξεις, καθώς πολύ σύντομα θα έχει νεότερα.
Στα υπόλοιπα μεταγραφικά, θέμα Γκονζάλες δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει για την ΑΕΚ. Ο Αργεντινός που προτάθηκε, δεν αποτελεί έναν παίκτη που θα ήθελε ο προπονητής, όσο λοιπόν κι αν είναι προσιτός οικονομικά. Μάλλον προς Καβάλα μεριά τον βλέπω, με τον Μάκη να τον περιμένει πώς και πώς.
Όπως γράψαμε στο φύλλο της Πέμπτης η Μάλαγα έκανε την κίνηση που προαναγγείλαμε και έτσι η ΑΕΚ ολοκλήρωσε μια πολύ καλή συμφωνία. Γιατί ο Εντίνιο είχε εξελιχτεί σε μεγάλο αγκάθι. Φυσικά όσοι αμφισβήτησαν το ρεπορτάζ, η γνωστή πρακτική του να «κάψουμε ότι δεν έχουμε» απλά εκτέθηκαν. Μπορεί να μην ανακοινώθηκε επίσημα αλλά η δουλειά είναι τελειωμένη. Ο Πορτογάλος θα συνεχίσει στη Μάλαγα με την ΑΕΚ να εισπράττει ένα ποσό κοντά στο ένα εκατομμύριο παραχωρώντας όπως είχαμε γράψει το 60% των δικαιωμάτων του παίκτη. Όπως δήλωσε χθες και ο ίδιος είναι χαρούμενος που το θέμα του τελείωσε και θα συνεχίσει στην Ισπανία.
Υ.Γ. Ξέρω ότι έχει φανατικούς αναγνώστες. Ο Παγκυπριώτατος, λοιπόν, είναι από σήμερα μαζί μας και όπως μπορώ να φανταστώ η εφημερίδα θα γίνει ανάρπαστη και στα Μέγαρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου