Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Το πάθημα έγινε μάθημα;


Ρε τον Ευρωπαίο τι έπαθε… Τελικά η υπεροψία είναι το χειρότερο πράγμα σε όλα στη ζωή. Φυσικά και στη μπάλα δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση. Πνιγήκανε στην Πράγα εκεί κόντρα στην ομάδα που σύμφωνα με τους ειδικούς που ανέλυαν όλες αυτές τις ημέρες είναι πολύ χειρότερη και από την τελευταία φορά που είχε αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Έβλεπα τα ρεπορτάζ των…ειδικών που είχαν ξεγράψει τους Τσέχους πριν καν αρχίσει ο αγώνας. Έκτός από το γεγονός ότι ο ΠΑΟ έχει έναν προπονητή που κάθε φορά κάνει και ένα νέο πείραμα, η Σπάρτα είναι σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς. Κι όμως ούτε αυτό εμπόδισε τους άπιαστους ρεπόρτερ αναλυτές να την ξεγράψουν, αλλά ούτε και τους πράσινους να την υποτιμήσουν και τελικά αν την πατήσουν. Κάτι τέτοια όπως αυτό το προχθεσινό βλέπει ο Μπάγεβιτς και παίρνει τα πάνω του. Γιατί μπορεί να μην έκανε ακόμη μεταγραφές η ΑΕΚ αλλά τουλάχιστον θα έχει, πρώτα ο Θεός, η ομάδα έναν κορμό να βασιστεί. Μέσα από το πάθημα του τριφυλλιού θα περάσουμε στα δικά μας. Γιατί όλα συνδέονται και αν δεν παίρνουμε παραδείγματα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

Ακούω λοιπόν από χθες τους περισσότερους να σχολιάζουν τα λόγια του Μπάγεβιτς για τον Τζιμπούρ και να γράφουν για τον Μάντζιο και την επιθυμία του προπονητή να πάρει τον επιθετικό των πρασίνων. Θα είναι καλό να ηρεμήσουν λίγο γιατί έχουν πάρει φόρα και δεν λένε να σταματήσουν με τίποτα. Κατ αρχάς δεν υπάρχει καμία σύγκριση του ενός με τον άλλον. Καμία σχέση και παιχτικά και ως αξία. Εκτός από αστείο λοιπόν το να συζητάμε και να αναπαραγάγουμε τα περί ανταλλαγής Μάντζιου-Τζίμπουρ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα είναι και ζημιογόνο 100% ένα τέτοιο deal. Η ΑΕΚ πλήρωσε και πληρώνει ακόμη 3 εκατομμύρια στον Πανιώνιο για τον Γαλλοαλγερινό δεν γίνεται λοιπόν να τον δώσει για τον Μάντζιο. Παράλληλα επειδή κάποιοι ξεχνάνε ή θέλουν να ξεχάσουν θα σας θυμίσω ότι σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ σχεδόν όλων των απεσταλμένων στην φετινή προετοιμασία ο Τζιμπούρ ήταν από τους καλύτερους παίκτες, ίσως και ο καλύτερος.

Μπορεί μετά τις δηλώσεις Μπάγεβιτς οι περισσότεροι αντιλαμβανόμενοι την δύναμη που έχει ο προπονητής να συντάχθηκαν με τις προσταγές του όμως δεν πρέπει να ξεχνάνε τόσο γρήγορα αυτά που οι ίδιοι έγραφαν. Παράλληλα σε όλη την διάρκεια της παραμονής στην Αυστρία δεν έδωσε καμία αφορμή. Αν είχε κάνει για παράδειγμα ότι ο Παυλής που κοιμήθηκε και δεν πήγε στην προπόνηση θα μιλάγαμε για το μεγαλύτερο ατόπημα. Τώρα λοιπόν καλό είναι να δούμε κατάματα την πραγματικότητα και το πώς θα ενισχυθεί η ΑΕΚ.

Όλο αυτό το διάστημα λέγαμε για το πλεονέκτημα της ΑΕΚ σε αυτό το ξεκίνημα. Ότι δηλαδή στόχος της διοίκησης και του τεχνικού της είναι να κρατήσουν έναν βασικό κορμό και πάνω σε αυτόν να φτιάξουν μια πιο δυνατή ομάδα. Η πεποίθηση ότι δεν θα επαναληφθούν τα περυσινά λάθη ήταν διάχυτη. Τώρα αν στην ΑΕΚ κάνουν ότι ακριβώς έκαναν και πριν από ένα χρόνο τότε θα είναι άξιοι της μοίρας τους. Γιατί οι ομάδες δεν φτιάχνονται από την μια μέρα στην άλλη.

Αν λοιπόν μέχρι την τελευταία μέρα των μεταγραφών τρέχουν να βρουν δεξί μπακ ή όπως πήραν πέρυσι τον Τζιμπούρ τώρα των παραχωρήσουν για να πάρουν τον Μάντζιο τότε η ιστορία θα επαναληφτεί και τα αποτελέσματα δεν θα μας ξενίσουν αν είναι ολόιδια. Ο Ιούλιος τελειώνει και μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Σε 20 περίπου ημέρες η Ένωση θα διεκδικήσει τον πρώτο μεγάλο στόχο. Η Ευρώπη και η είσοδος στους ομίλους δεν είναι πολυτέλεια ή δευτερευούσης σημασίας. Παίζεται η επιβίωση του Δικέφαλου μέσα από τους πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες. Και φυσικά δεν θέλει κανείς μας να δει και πάλι το περυσινό εφιαλτικό έργο. Κλείνω τα αυτιά μου λοιπόν σε όσα ακούγονται και περιμένω το περυσινό πάθημα να γίνει μάθημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου