Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Το πολύτιμο μυστικό


Ξέρω ότι όλοι περιμένετε πως και πως. Το ίδιο ανυπομονώ και εγώ. Η αναζήτηση συνεχίζεται και δυστυχώς μέχρι την ώρα που ξεκίνησα να γράφω δεν είχαμε εκτός από μια διάψευση κάτι το επίσημο και το επιβεβαιωμένο. Όπως θα διαπιστώσατε και χθες, ήμασταν ιδιαίτερα προσεκτικοί σε όλα τα κείμενα της εφημερίδας γιατί το θέμα είναι υψίστης σημασίας.

Το γεγονός ότι η ΠΑΕ αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη μυστικοπάθεια τον νέο επενδυτή μπορεί να μεταφραστεί ποικιλοτρόπως. Όλες αυτές τις ημέρες ο καθένας λέει ό,τι θέλει, τζάμπα είναι. Εγώ αυτό που θα πω είναι ότι το χρυσό μυστικό είναι πολύτιμο και αυτό που προέχει είναι να μη χαλάσει η δουλειά. Για να μην βγαίνει το όνομα λοιπόν με επίσημο τρόπο, κάποιος κίνδυνος υπάρχει. Άρα λοιπόν, λίγη υπομονή δεν θα μας βλάψει. Να γίνει η δουλειά και να εξασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον είναι αυτό που θέλουμε και περιμένουμε όλοι. Όχι ότι δεν έχει σημασία ποιος είναι ο νέος ενδιαφερόμενος. Έχει και παραέχει, όμως το καλό της αγαπημένης μας ομάδας είναι πάνω απ’ όλους. Και η αίσθηση που έχω είναι ότι ο Νίκος Νοτιάς έχει πάρει τις εγγυήσεις που θέλει για να προχωρήσει.

Εκτός από τη μάχη του… ονόματος χθες είχαμε παιχνίδι και όχι μόνο. Μετά από αρκετό καιρό μίλησε ο Μπάγεβιτς και με τα όσα είπε στους ρεπόρτερ που βρίσκονται στο Ζέεφελντ, φανέρωσε πολλές από τις σκέψεις του σχετικά με τους παίκτες που θέλει, αλλά και δεν θέλει. Μπορεί λοιπόν από την αρχή που εμφανίστηκε θέμα Μάντζιου η περίπτωσή του να μας έκαναν αρκετά επιφυλακτικούς, όμως μετά τα όσα είπε χθες ο προπονητής θα πρέπει να το δούμε το θέμα σε μια νέα βάση. Φυσικά και έχει ιδιαιτερότητες η περίπτωσή του, καθώς μπορεί να μην υπολογίζεται από τον Τεν Κάτε, αλλά δεν είναι και τόσο απλό, καθώς ο πρώτος στόχος των Πρασίνων είναι να τον πουλήσουν στο εξωτερικό.

Με αυτή την απαραίτητη υποσημείωση, τις δηλώσεις του προπονητή που ουσιαστικά άναψε «πράσινο» φως για τον Μάντζιο, πρέπει να δούμε το θέμα λίγο διαφορετικά. Ο Μπάγεβιτς διέψευσε ότι έχει έρθει σε επαφή μαζί του, όμως είπε ότι είναι ένας παίκτης που θα ήθελε να έχει στην ομάδα. Παράλληλα διέλυσε και τη σεναριολογία σχετικά με τον Γκονζάλες κλείνοντας την πόρτα στον Αργεντίνο. Με τρόπο είπε ότι όλοι έχουμε τις καλές και τις κακές στιγμές μας, στέλνοντας έτσι το μήνυμα πως λόγω χαρακτήρα δεν θα ήθελε έναν μπελά στα αποδυτήρια.

Αν σκεφτούμε πως χθες ήταν το πρώτο φιλικό και συνυπολογίσουμε ότι σε αυτό το πρώτο μέρος της προετοιμασίας το βάρος έχει πέσει στη φυσική κατάσταση, τότε το πρώτο μήνυμα που έστειλε η ΑΕΚ από την Αυστρία μπορεί να χαρακτηριστεί ελπιδοφόρο. Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν καλή σε γενικές γραμμές απέναντι σε μια ομάδα που είναι σαφώς πιο έτοιμη τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Η αρχή της ΑΕΚ μπορεί να χαρακτηριστεί θετική, έστω και χωρίς να έχει κάτι το εντυπωσιακό να επιδείξει. Η παρουσία αρχικά των δυο πύργων στην άμυνα που εκνεύρισε και τους Ρουμάνους, οι οποίοι κατάλαβαν πως δεν μπορούν να τους περάσουν με τίποτα είναι το σημαντικότερο. Κυργιάκος και Μαίστόροβιτς ήταν με διαφορά οι καλύτεροι της ΑΕΚ. Με τη χθεσινή συνεργασία τους έδειξαν ότι θα είναι η μεγάλη δύναμη της ομάδας αμυντικά στο νέο πρωτάθλημα.
Η αμυντική παρουσία λοιπόν ήταν αρκετά καλή, όπως και η λειτουργία με το πρέσινγκ που ζητάει ο προπονητής να γίνεται σε κάποια σημεία ασφυκτικό προς τον αντίπαλο. Το πρόβλημα όμως και πάλι ήταν αυτό της δημιουργίας. Η ΑΕΚ ακόμη και με μια καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας δεν μπορούσε να γίνει απειλητική. Κι αυτό φυσικά οφείλεται στην έλλειψη του κατάλληλου ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα πάρει την μπάλα και θα τη δώσει σωστά στους επιθετικούς.
Εκτός από το αμυντικό δίδυμο που διακρίθηκε, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και τον Μπλάνκο που δεν καταλαβαίνει τίποτα. Συνεχίζει να σκοράρει είτε είναι χειμώνας είτε είναι καλοκαίρι. Ο Αργεντίνος εκτελεστής στην πρώτη φάση που του παρουσιάστηκε έκανε απλά τη δουλειά του και έστειλε το μήνυμα για νέα γκολ στο νέο πρωτάθλημα. Ο Καφές επίσης έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση από όσους ξεκίνησαν βασικοί, σε αντίθεση με τον Ενσαλίβα που μάλλον κάτι παθαίνει στις προετοιμασίες. Ο Σκόκο σίγουρα θα είναι καλύτερος στη συνέχεια. Από την ομάδα που έπαιξε στην επανάληψη ο Μάκος και ο Καράμπελας έδειξαν ότι είναι σε τροχιά να πάρουν θέση στη βασική ενδεκάδα. Ο πρώην μέσος του Πανιωνίου και ο νεοφερμένος αριστερός μπακ είχαν θετικότατη παρουσία στο χθεσινό ντεμπούτο τους με τη φανέλα της Ένωσης.
Υ.Γ. Τα λέμε καθημερινά και μέσα από το fylarxos.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Ίσχυε χτες, ισχύει πολύ περισσότερο σήμερα. Θα ισχύει ακόμα περισσότερο κάθε μέρα που περνά.

    Αρνούμαι πεισματικά να πειστώ ότι αρκεί να διαλέξω εκμεταλλευτή για να αλλάξει η μοίρα της ΑΕΚ.

    Τη μοίρα της ΑΕΚ θα την αλλάξουμε εμείς αλλάζοντας τη βάση που στηρίζεται, ή θα αφήσουμε να της αλλάξουν τα φώτα τ' αφεντικά της ΠΑΕ.

    Η εκμετάλλευση δεν κάνει διακοπές, το ίδιο και η αντιπαράθεση με τους εμπορικούς εκμεταλλευτές της ΑΕΚ.

    Φιλικά. Ένας καθημερινός σας αναγνώστης.

    ΥΓ. Τον Τσίλη και τα μάτια σου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή