Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Υπομονή, μετά οι πανηγυρισμοί


Σήμερα μπορεί και να είναι η μέρα που περιμένουμε. Η παρουσία του Νίκου Θανόπουλου στο Ζέεφελντ πιθανόν και να συνοδευτεί και με την ανακοίνωση τόσο των ονομάτων των οικονομικών παραγόντων που συζητούν την είσοδό τους στην ΠΑΕ, όσο και με την πορεία αυτής της διαδικασίας.

Όπως θα έχετε παρατηρήσει το SCORE έχει συνειδητά επιλέξει να μην συμμετάσχει στην ακατάσχετη ονοματολογία. Όχι ότι εμείς δεν θέλουμε να πουλήσουμε φύλλα ή ότι δεν έχουμε το άγχος της κυκλοφορίας. Απλά όπως όλα αυτά τα χρόνια πορευόμαστε με οδηγό την αγάπη μας για την ΑΕΚ και τον σεβασμό απέναντι στον κόσμο αυτής της ομάδας έτσι ακριβώς θα συνεχίσουμε αυτήν τη διαδρομή. Στον ίδιο δρόμο και όπου μας βγάλει.

Ευτυχώς αυτά τα 9 χρόνια που πέρασαν η εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας δεν λοξοδρόμησε, δεν μπήκε σε άλλες διαδικασίες και το κυριότερο δεν έπαιξε με την αγωνία και τη λαχτάρα για τον Δικέφαλο. Όλα αυτά τα λέω και μάλιστα στον πρόλογο, όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά κυρίως γιατί τα τελευταία 24αώρα όλο αυτό που γίνεται είναι κωμικό. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Εντάξει οι ανταγωνισμός είναι μεγάλος, οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά υπάρχουν και όρια που δυστυχώς ξεπεράστηκαν. Διαβάσαμε και ακούσαμε τα πάντα αυτές τις ημέρες.

Από αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, που το μόνο αποκλειστικό που μπορούσαν να παρουσιάσουν ήταν το… όνομα του συντάκτη, μέχρι δήθεν αποκαλύψεις με ερωτήματα. Είδα για παράδειγμα πρώτη σελίδα να παρουσιάζει το σχέδιο του Νοτιά και μέσα στο ρεπορτάζ να μην δίνει ούτε μια απάντηση στα θεμελιώδη ερωτήματα που έθετε. Φοβερά πράγματα, λες και οι αναγνώστες είναι ψάρια και θα τσιμπήσουν. Έλεος, αφού κανένας μέχρι τώρα δεν ξέρει το όνομα ή τα ονόματα των ενδιαφερομένων, γιατί το κουράζουν. Και εμείς εδώ στην εφημερίδα το ψάχνουμε αλλά μετά και την ανακοίνωση της ΠΑΕ, το μήνυμα που εστάλη από την πλευρά της επίσημης ΑΕΚ δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. H όλη διαδικασία είναι στην τελική της ευθεία. Όλα θα τελειώσουν και τις επόμενες μέρες, μπορεί και ώρες, θα έχουμε στα χέρια μας τις λεπτομέρειες του θέματος που ήρθε ξαφνικά και επισκίασε τα πάντα στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Μακάρι σύντομα να τελειώσουν όλα θετικά. Το καλό της ΑΕΚ μας νοιάζει και αυτό μπορεί να εγγυηθεί με έναν ή και περισσοτέρους συμπαίκτες που θα μπουν στην ΠΑΕ και θα συνδράμουν οικονομικά.

Αυτά για το θέμα που μας καίει αλλά και που αναγκαστικά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με την δέουσα σοβαρότητα. Το να κρατάμε άλλωστε μικρό καλάθι δεν μας έκανε ποτέ κακό. Με όσα έχουμε δει στο παρελθόν το να παραμείνουμε προσγειωμένοι δεν θα μας βλάψει. Ίσα ίσα είναι μονόδρομος το να περιμένουμε και μετά να πανηγυρίσουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ θα κάτσω και θα χαλάσω το πανηγυρικό κλίμα. Όχι δεν θα το κάνω, απλά θα πανηγυρίσω μόλις δω κάτι το επίσημο και το χειροπιαστό. Γιατί και πάλι το λέω τα σενάρια είναι σενάρια. Αυτή τη στιγμή το μόνο που έχουμε επισήμως είναι ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε συζητήσεις με οικονομικούς παράγοντες. Όλα τα άλλα, τα ποσά οι μεταγραφές και οι βόμβες είναι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Δυστυχώς από νωρίς φέτος μας απασχολεί και πάλι η απειθαρχία. Το χθεσινό επεισόδιο Μπάγεβιτς-Χουανφράν ήρθε να μας θυμίσει τα περσινά. Εντάξει δεν θύμισε σε τίποτα τον Εντίνιο ο Ισπανός αλλά εκτός από το να τον διώξει από την προπόνηση ο προπονητής φαίνεται αποφασισμένος να τραβήξει στα άκρα το θέμα που προέκυψε με τον Ισπανό. Για μια τέτοια εξέλιξη δεν μπορώ να φανταστώ ότι φταίει μόνο το ότι του είπε να μην κάνει φάουλ και αυτός έκανε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου