Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Aυτός έχασε, όχι η ΑΕΚ


ΦΥΛΗ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ 19-7-2009
Έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Όσοι παίζουν με την ΆΕΚ στο τέλος βγαίνουν χαμένοι. Ο Κομπότης δεν το ήξερε, αλλά πήρε το μάθημά του έστω και με λίγη καθυστέρηση. Γιατί τη στιγμή που έβγαζε χολή η ΑΕΚ συνέχισε να τον σέβεται, την ώρα που έκανε υποτιμητικά σχόλια, ο Θανόπουλος επέμενε να μην απαντάει. Μια, δυο, τρεις πήρε το πρώτο μήνυμα, δεν το αντιλήφθηκε και στο τέλος έμεινε με δώρο ένα... σεσουάρ για να φτιάξει το μαλλί και έχασε 700 χιλιάρικα.
Και επειδή το παίζει και άνετος δεν θα τον... χαλάσει που ο Λεονάρντο θα παίξει στην ΑΕΚ και αυτός δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ.
Το πρωτοσέλιδο της Παρασκευής ήταν ενδεικτικό. Όταν ο πρόεδρος της Λιβαδειάς συνέχιζε να λεει τα δικά του το SCORE έθεσε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Ο βασικός τίτλος ήταν: «Πες το Ναι να τελειώνουμε» και καπέλο: «Έλεος με τα παιχνίδια Κομπότη» και ο πλάγιος: «Η ΑΕΚ δεν θα περιμένει για πολύ τον Λεβαδειακό». Μια ημέρα μετά ο Νίκος Θανόπουλος με δηλώσεις του ήρθε να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, δίνοντας τελεσίγραφο στην ομάδα της Λιβαδειάς. Χθες λοιπόν η επιστολή που ήρθε στα γραφεία της ΑΕΚ ήταν ξεκάθαρη και ικανή να οδηγήσει τις εξελίξεις. Η ΑΕΚ αμέσως αποσύρθηκε και έκανε αυτό που θα μπορούσε να κάνει από την αρχή. Γιατί αυτό που θα γίνει τώρα θα μπορούσε κάλλιστα να έχει γίνει καιρό τώρα. Ο Δικέφαλος όμως μετά την προτροπή του προπονητή έκανε την πρότασή της, ο Κομπότης συνέχισε να πουλάει τρέλα και έτσι το θέμα θα οδηγηθεί σε άλλους δρόμους. Τον Γενάρη, όταν και ο Λεονάρντο έχει το νόμιμο δικαίωμα, θα υπογράψει στην ομάδα της αρεσκείας του και ο Λεβαδειακός θα χάσει τον παίκτη τζάμπα. Απόφαση του Κομπότη ήταν, επομένως δεν μπορεί κανείς να πει οτιδήποτε για την ομάδα που θα αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή ελεύθερο.
Ο νεαρός έχει ήδη περάσει πολλά. Ο πόλεμος νεύρων που του έχει γίνει μέχρι τώρα είναι σίγουρο ότι θα ενταθεί. Δεν είναι και τόσο απλό για ένα παιδί να περνάει αυτά που περνάει τον τελευταίο καιρό ο Λεονάρντο. Αντέχει όμως και θα αντέξει. Όπως μάλιστα έλεγε και ο ίδιος χθες δεν θα υποκύψει με τίποτα. Θέλει να παίξει στην ΑΕΚ και θα κάνει τα πάντα για να το πετύχει. Ακόμη και με περιπετειώδες τρόπο λοιπόν όταν έρθει η ώρα θα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Λίγη υπομονή θέλει ακόμη και όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Με όλα τα τερτίπια που κάνει ο Κομπότης καλό του κάνει. Γιατί τον κάνει ακόμη πιο αγαπητό στις τάξεις τους κόσμου. Σε μια εποχή που ο επαγγελματισμός κυριαρχεί, ο Μάκος και ο Λεονάρντο υπάρχουν για να μας αποδεικνύουν ότι ακόμη και στις μέρες μας υπάρχει και λίγο συναίσθημα στην μπάλα. Ο πρόεδρος της Λιβαδειάς λοιπόν αυτή την στιγμή δεν έχει καμία άλλη πρόταση στα χέρια του. Ακόμη και να βρει, δεν μπορεί να βάλει τον Λεονάρντο να υπογράψει με το ζόρι. Ακόμη και αν αγνοεί αυτή την παράμετρο θα του την θυμίσω εγώ και αυτό θα το δει στην πορεία. Είπαμε αν βρει γιατί σε λίγο τον βλέπω να παρακαλάει, αλλά θα είναι πολύ αργά. Πολύ ασχοληθήκαμε με τον κύριο, πάμε παρακάτω γιατί η χθεσινή ημέρα είχε και άλλα πολλά. Εδώ μπορεί να έχουμε καύσωνα, αλλά στην Αυστρία χθες έριχνε... καρέκλες. Το φιλικό λοιπόν αναβλήθηκε και η αποστολή αναγκάστηκε να μεταβεί σε άλλο γήπεδο για να μπορέσει να κάνει προπόνηση. Κανείς μάλιστα δεν ήταν σίγουρος ότι θα γίνει και το αμέσως επόμενο προγραμματισμένο φιλικό καθώς η κακοκαιρία συνεχιζόταν. Την ίδια ώρα ο Θανόπουλος είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Μπάγεβιτς προκειμένου να αποφασίσουν για το χαφ που θα καλύψει τη θέση του Λεονάρντο. Ο Μπουρζάνοβιτς λοιπόν αλλά και ο Έκι είναι στο προσκήνιο. Ο μεν άσος του Ερυθρού Αστέρα όπως γράψαμε και χθες είναι σταντ μπάι και ο Αργεντίνος ουσιαστικά στα χέρια της ΑΕΚ. Ο προπονητής θα μετρήσει όλες τις παραμέτρους και θα αποφασίσει μέχρι την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου