Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Η ΦΥΛΗ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ 23-7-09



Η χθεσινή ημέρα κύλησε και πάλι σε ρυθμούς αναζήτησης. Με την αγωνία να χτυπάει κόκκινο. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, στην ΑΕΚ έχουμε δει πάρα πολλά και τα φαντάσματα του παρελθόντος είναι τόσα, που πάντα θα μας επηρεάζουν.
Μιλώντας με πολύ κόσμο τα τελευταία 24άωρα και απαντώντας στην προσπάθεια ανεύρεσης του χρυσού… ονόματος, επιχείρησα να καθησυχάσω όσους δικαιολογημένα είναι σε αναμμένα κάρβουνα. Δεν έχουν άδικο, από τη στιγμή που δεν ξέρουν ποιος είναι ο περιβόητος ενδιαφερόμενος, να πηγαίνει το μυαλό τους στο αμαρτωλό παρελθόν.
Για τον αδερφό που θυμήθηκε τον… Σκλαβενίτη και τον φίλο που έψαχνε την εταιρεία, όπως του είπα και στο τηλέφωνο χθες, λίγη υπομονή θα είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε. Όπως γράψαμε από την πρώτη μέρα που προέκυψε το συγκεκριμένο θέμα, η παρουσία της τωρινής διοίκησης εμπνέει πολύ περισσότερη σιγουριά. Τις τελευταίες ώρες είχαμε και νέα σενάρια τα οποία και δεν επιβεβαιώθηκαν. Είναι μέρος του παιχνιδιού όλο αυτό που γίνεται. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει και - από τη στιγμή που δεν πληρώνει φόρο - να ισχυρίζεται ότι είναι και έγκυρο. Μέχρι και αποκλειστικό ρεπορτάζ χωρίς να έχει μία είδηση είδαμε. Εκτός κι αν εννοούσε αποκλειστικό το ότι έβαλε το όνομά του. Αλλά είπαμε, όλα αυτά είναι μέρος του παιχνιδιού και από τη στιγμή που δεν επετεύχθη ο πρώτος στόχος, στην ΠΑΕ προσπαθούν να πετύχουν τουλάχιστον τον δεύτερο.

Αφού δεν κατέστη δυνατόν να μην διαρρεύσει το γεγονός ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενο επενδυτή, θέλουν τώρα να κρατήσουν εφτασφράγιστο μυστικό το όνομα. Το θέμα είναι ένα και αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο δεν είναι το όνομα, αλλά το να προκύψει κάτι καλό για την αγαπημένη μας ομάδα. Αυτό προέχει τώρα και αυτό θα διευκρινιστεί τα επόμενα 24αώρα, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Το γεγονός ότι χθες η ΑΕΚ προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τις συζητήσεις είναι θετικό. Θα ήταν ακόμη πιο θετικό να μας είχε αναφέρει και το όνομα, αλλά είπαμε. Ας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος που θα εκτοξεύσει την ΑΕΚ και ας το μάθουμε όταν πέσουν οι υπογραφές. Η… ομερτά μπορεί να προκάλεσε σύγχυση, αλλά όπως φαίνεται είναι για το καλό της ομάδας. Το μήνυμα της ΠΑΕ με τη χθεσινή ανακοίνωση είναι σαφέστατο. Όταν όλα τελειώσουν και ολοκληρωθεί αυτή η υπόθεση, θα μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες. Επομένως αναγκαστικά περιμένουμε να τελειώσει αυτή η διαδικασία, να πέσουν οι υπογραφές και να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Χθες εκτός από την ονοματολογία είχαμε και μια νέα αναβολή της γενικής συνέλευσης για το προπονητικό. Εκτός από την Ερασιτεχνική που είχε εκφράσει αντιρρήσεις για τους όρους της σύμβασης, χθες έγινε γνωστό ότι και η πλειοψηφία των μετόχων έχει ενστάσεις. Εκτός από τη δεύτερη αναβολή λοιπόν, αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι θα γίνουν νέες τροποποιήσεις σχετικά με τη σύμβαση. Με στόχο φυσικά να λυθεί κι αυτό το σοβαρό ζήτημα και να πέσουν οι υπογραφές.

Είναι λογικό μπροστά σε μια τέτοια εξέλιξη να έχουν παγώσει τα μεταγραφικά θέματα. Η ελπίδα ότι όλα θα τελειώσουν σύντομα και ότι το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις κυριαρχεί. Μοιραία λοιπόν, αφήνει στην άκρη και λίγο την ενίσχυση. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ ανεξάρτητα με το αν θα έρθει ο νέος επενδυτής θέλει στήριξη. Ακόμη και με τα δεδομένα που υπήρχαν την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν, ο Μπάγεβιτς περιμένει πως και πως το δεξί μπακ, το δεκάρι και τον επιθετικό που θα ολοκληρώσουν το παζλ.

Το χειροκρότημα των συναδέλφων που είναι με την ομάδα στην Αυστρία το κέρδισε με το σπαθί του ο Ίλιε Ιορντάκε. Ο Ρουμάνος, που ξυπνάει και κοιμάται με ένα λεξικό στο χέρι, τους τρέλανε χθες δίνοντας την πρώτη συνέντευξή του ως παίκτης της ΑΕΚ στα ελληνικά.

Υ.Γ. Έλεος. Ε, όχι και τέτοιο σενάριο. Άκου να δώσουμε τον Τζιμπούρ για να πάρουμε τον Κλέιτον… Αν είναι δυνατόν. Κι όμως, μόνο στην εφημερίδα που διαβάζεται με τις… Ώρες θα μπορούσε να γραφτεί.

11 σχόλια:

  1. γιατί δεν πας στη Νικολούλη ή στο έχεις πακέτο να συνεχίσεις την αναζήτηση???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψαξε ψάξε δεν τα το βρεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμερα όλοι στις 9 το βράδυ στη ΛΕΩΦΟΡΟ. Αεκάκια ελάτε και εσείς μπας και δειτε καμιά μεταγραφη της προκοπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σπύρο σήμερα δεν έχει τίποτα τα διαβάσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παει το έκλεισε το μαγαζί ο Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σπύρο διαρκείας θα δώσεις με την ΑΕΚΑΡΑ από την εφημερίδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επέστρεψα... Αν είχα πάει για μπάνιο δεν θα γύριζα FYLARXOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δώσε ειδήσεις Σπύρο. Περιμένουμε με αγωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ μί βάρκα θέλω για να οηγαίνω για ψάρεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχω μία από τα Jumbo. Σου κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή