Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Toυλάχιστον τα αυτονόητα


Επιστρέψαμε λοιπόν και μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της ΑΕΚ. Μπορεί το μυαλό μας να πηγαίνει στο πρώτο εντός έδρας αγώνα και μάλιστα με τον…χάρτινο, όμως τα πολύ σπουδαία για την αγαπημένη μας ομάδα είναι λίγα 24ωρα νωρίτερα.

Στην κακοτράχυλη Ρουμανία και κόντρα στην επικίνδυνη Βασλούι η Ένωση παίζει από πολύ νωρίς τον πιο καθοριστικό αγώνα της χρονιάς. Δεν είναι υπερβολή είναι απλά η πραγματικότητα για τον Δικέφαλο που στην πρώτη ζαριά της σεζόν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Αυτά τα δυο παιχνίδια την Πέμπτη και την άλλη εβδομάδα θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την μετέπειτα πορεία.

Δεν είναι μόνο το πρεστίζ μιας ομάδας που τα τελευταία χρόνια δεν έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής προκλήσεις, ούτε καν μια ευκαιρία εξιλέωσης για το περυσινό αναπάντεχο στραπάτσο. Είναι θέμα επιβίωσης η πρόκριση στους ομίλους του νεοσύστατου Γιουρόπα Λιγκ. Μιλάμε για ένα εισιτήρια που αποφέρει κοντά στα 4 εκατομμύρια ευρώ και αυτός ο παράγοντας από μόνος του κάνει την διπλή μάχη με τους Ρουμάνους εξαιρετικά κρίσιμη.

Ο προπονητής της ΑΕΚ σίγουρα δεν τρόμαξε με όσα είδε στην Ρουμανία. Η ομάδα που θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ την Πέμπτη το βράδυ έτσι κι αλλιώς δεν αποτελεί φόβητρο. Σε μέσες άκρες έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα που μπορεί να έχει καλούς επιθετικούς, δεν είναι όμως σε καμία περίπτωση ένα δυνατό και δεμένο σύνολο που θα μπορέσει να προβληματίσει μια σοβαρή ΑΕΚ.

Πάντα όμως στις πρεμιέρες και μάλιστα τις ευρωπαϊκές αυτό που έχει σημασία δεν είναι ο αντίπαλος, αλλά η κατάσταση στην οποία θα παρουσιαστεί η δική μας ομάδα. Και πιστεύω το κυριότερο είναι η ψυχολογική προετοιμασία μέχρι να έρθει η ώρα του πρώτου αγώνα της χρονιάς. Τα μηνύματα που παίρνω τις τελευταίες ημέρες με κάνουν να πιστεύω ότι φέτος δεν θα δούμε την νωθρή ΑΕΚ που είδαμε να αντιμετωπίζει τέτοιες ημέρες πριν από ένα χρόνο την διψασμένη Ομόνοια.

Ευτυχώς σε αντίθεση με τους τραγικούς χειρισμούς Νικολαϊδη, φέτος ο Θανόπουλος που πήρε την σκυτάλη δείχνει να έχει μάθει από τα πρόσφατα λάθη. Γιατί μπορεί να μην είχε την εμπειρία του Ντέμη, αλλά τουλάχιστον δείχνει να ασπάζεται κάποιους απαράβατους νόμους της μπάλας. Σίγουρα ακόμη μαθαίνει και ως νέος πρόεδρος έχει να μάθει ακόμη πολλά, όμως τουλάχιστον δεν κάνει τις περυσινές κινήσεις που καταδίκασαν την ομάδα.

Για παράδειγμα έστω και με την σχετική καθυστέρηση ολοκλήρωσε τις μεταγραφικές κινήσεις που είχε ζητήσει ο προπονητής. Ο Λεονάρντο που ήταν ο διακαής πόθος του Μπάγεβιτς ντύθηκε στα Κιτρινόμαυρα, χθες έφτασε στην Αθήνα και ο Κάρλος Αραούχο. Με τις δυο αυτές προσθήκες που πιθανόν να μην είναι και οι τελευταίες καλύφτηκαν τα σημαντικά κενά. Την ίδια στιγμή η διοίκηση όλες αυτές τις ημέρες χαμηλώνοντας ακόμη και το ενδιαφέρον για τους περισσότερους θέμα των νέων επενδυτών επιχειρεί να δώσει την ηρεμία που χρειάζεται το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Μέχρι τώρα δεν έγινε κάτι το εντυπωσιακό. Κανείς μας δεν ξετρελάθηκε και πως θα μπορούσε άλλωστε. Ωστόσο ευτυχώς έχει πρυτανεύσει η λογική και γίνονται τα αυτονόητα. Την στιγμή που πριν από ένα χρόνο η ομάδα έχανε τον ηγέτης της (Ριβάλντο) και έμενε χωρίς δεκάρι, ε, δεν γίνεται να μην παραδεχτούμε ότι τουλάχιστον φέτος υπάρχει ένα σχέδιο και ένα συγκεκριμένο πλάνο. Τώρα που θα οδηγηθεί η ΑΕΚ θα το δούμε εντός των γραμμών.

Η περίπτωση του Κάρλος Αραούχο είναι από αυτές που σε αναγκάζουν να πεις λίγα, να γράψεις λιγότερα και να περιμένεις. Επειδή λοιπόν έχουμε δει πάρα πολλά και στις θέσεις των ακραίων μπακ η ΑΕΚ έχει κουραστεί πολύ, θα είμαι και εγώ ιδιαίτερα επιφυλακτικός. Δεν μπορώ όμως να αγνοήσω το γεγονός ότι ο 27χρονος δεξιός οπισθοφύλακας έρχεται με πολύ καλές συστάσεις στην Ελλάδα. Οι 36 συμμετοχές με την Ουρακάν που έφτασε να κυνηγάει μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα στην Αργεντινή δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους. Επίσης το γεγονός ότι δήλωσε έτοιμος να μπει και να παίξει με την μια δείχνει έναν ποδοσφαιριστή που ξέρει που ήρθε και τι στόχους θα βάλει. Αυτά, τα θετικά μηνύματα που πρέπει όμως να γίνουν και αποδείξεις εκεί που όλα φανερώνονται, στον καθρέφτη του γηπέδου… Αυτά για σήμερα να είστε όλοι καλά. Μια καλημέρα στο Μεγανήσι που εκτός από τον πρώην πρόεδρο και μεγαλομέτοχο Δημήτρη Μελισσανίδη, ήταν και ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, όπως πάντα με ένα τηλέφωνο στο χέρι. Υπάρχουν ακόμη θέσεις για την εκδρομή στην Ρουμανία και η παρουσία όσο περισσότερων Ενωσιτών θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ομάδα μας σε αυτό το δύσκολο ξεκίνημα. Καλημέρα σε όλους. Είμαστε μαζί, αντέχουμε, συνεχίζουμε. ΑΕΚάρα παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου